Плюси і мінуси мультиварки

ПЛЮСИ І МІНУСИ МУЛЬТИВАРОК

Плюси і мінуси мультиварки

Мультиварка – це порівняно новий винахід, тому для багатьох не зрозуміла користь такого придбання. Фактично це професійний «кухар» у вас на кухні, який стежить за приготуванням їжі замість Вас. Все що потрібно від Вас це приготувати інгредієнти і помістити в чашу, вибрати рецепт або режим приготування. Завдяки вбудованим датчикам і мікропроцесора вона контролює вагу продуктів, температуру, тиск і розраховує час приготування.  Чаша виготовлена ​​з матеріалів з хорошою теплопровідністю, щоб забезпечити максимально рівномірний прогрів. Все це допомагає максимально уникнути неприємних сюрпризів, таких як підгоряння, переварювання або недостатньої готовності страви, википання води і т.д.

Після приготування буде поданий звуковий сигнал, але навіть якщо Ви його проігноруєте мультиварка сама перейде в режим підігріву, підтримуючи комфортну невисоку температуру. Є також чудова функція відкладеного старту, яка допомагає запустити приготування їжі в певний час, потрібно тільки додати інгредієнти. Таким чином, можна заздалегідь приготувати страву з вечора на ранок або з ранку на вечір і заощадити час.

Окремо варто зупинитися на чаші. З нею доведеться мати справу постійно, тому що вона найбільш часто виходяча з ладу запчастина. Зазвичай її вистачає при щадній експлуатації на два – три роки. Основне завдання матеріалу чаші – це рівномірно розподіляти тепло і володіти антипригарними властивостями. Основні види матеріалів покриття – це тефлонове і керамічні покриття. Вони мають приблизно однакові властивості і безпечні у використанні, з особливостей: тефлонове покриття володіє відмінними антипригарними властивостями, але не має велику міцність, тому використовувати металеві лопатки і мити за допомогою абразивів не рекомендується. Керамічне покриття більш міцне, але боїться різких перепадів температур, ударних впливів (можливі відколи), довгого замочування у воді – не рекомендується мити в посудомийній машині. До речі, потрібно бути дуже уважним, коли виймаєте чашу, тому що більшість ремонтів мультиварок в сервісних центрах відбуваються через те, що люди забувають переконатися на місці чи чаша при спробі приготувати собі їжу!

Основні режими роботи розігрів, варіння, випічка, обсмажування, томлення. Режим розігрів включає в себе ще підтримання невисокої температури, щоб не дати страві охолонути після приготування. Варіння один з головних режимів роботи – продукти рівномірно варяться в герметичній ємності, при цьому зберігаються їх корисні властивості, і їжа виходить дуже смачною. У цьому ж режимі зазвичай готують супи. Режим томління схожий на варіння, тільки це відбувається при більш низькому тиску і температурі і в більш тривалому часовому режимі від шести годин – це аналог приготування страви в печі.

У режимі випічка можна випікати різні кондитерські вироби, навіть хліб. А ось режим обсмажування проходить при відкритій кришці і тут вже потрібно стежити за процесом. Завдяки антипригарним властивостям чаші потрібно мінімум масла, що сприятливо позначається на смаку і корисності страви. Є ще не поширені функції такі як гриль, фритюрниця, хлібопічка – вони, як правило, йдуть в більш дорогих моделях і досить специфічні, тому варто на них звертати увагу, якщо вони дійсно вам потрібні.

До недоліків можна віднести більш тривалий час приготування, що компенсуються відсутністю необхідності стежити за процесом. І так само витрата електроенергії, зазвичай він не більше, ніж в електричній плиті, але тут потрібно виходити з розміру мультиварки і додаткових функцій. Чим більше обсяг чаші, тим більше буде і споживання.

0 0 голосів
Article Rating
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Комментарий
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі