Правила розігріву і розморожування продуктів

ВЧИМОСЯ ПРАВИЛЬНО РОЗІГРІВАТИ І РОЗМОРОЖУВАТИ ПРОДУКТИ В МІКРОХВИЛЬОВЦІ

Правила розігріву і розморожування продуктівРемонт мікрохвильових печей Київ може стати неминучим, якщо господарі не будуть дотримуватися правил розігріву і розморожування їжі. Зіпсовані продукти – не найгірший варіант в подібній ситуації. Виведена з ладу кухонна побутова техніка, наявність серйозних поломок в ній – це проблема, яку доведеться вирішувати, і витрати можуть стати несподівано високими. Акуратне поводження з СВЧ-піччю продовжить її життя і позбавить вас від зайвого клопоту. Правильне розморожування і розігрівання продуктів не викличе вигуків: «Не гріє мікрохвильовка, ремонт терміново!». У той час як інші власники техніки, які не дослухаються до порад фахівців, в паніці шукають майстра, ви будете із задоволенням користуватися СВЧ-піччю. Уважно поставтеся до наших рекомендацій.

Правила розморожування

  1. Овочі необхідно покласти в чашу, додати 1 столову ложку води і накрити фольгою для запікання або перевернутою тарілкою. Розморожувати потрібно при 10%. Після того, як розтане скоринка льоду, перемішуйте овочі частіше, щоб вони відтавали рівномірно. В кінці можна поставити на 100% і протушкувати. Пам’ятайте, що спеції і сіль потрібно додавати після приготування.
  2. Фрукти покладіть в глибоку чашу і накрийте так само, як овочі. Розморожувати їх потрібно при 25%. В самому кінці дістаньте їх з СВЧ-печі і залиште при кімнатній температурі відтавати на 3-4 хвилини.
  3. М’ясо краще заморожувати нетовстими шматками (не більше двох сантиметрів), щоб швидше відбувалося його розморожування. Крім того, великі частини нерівномірно розморожують. Зовні розморожуються, а всередині – ні. Накрите м’ясо в глибокому посуді розморожують при 25-30%, але не до кінця. Після мікрохвильовки його дістають і залишають на 30-45 хвилин при кімнатній температурі. У процесі розморожування птиці є свої тонкощі. Найбільш чутливі місця (крильця, ніжки) накриваємо фольгою. Коли пройде половина часу, необхідного для розморожування, виймаємо птицю з мікрохвильовки, прибираємо фольгу і залишаємо при кімнатній температурі.
  4. Рибу необхідно розморожувати при 25%. Після закінчення процесу дістають з СВЧ-печі, обсушують серветкою, присмачують спеціями і готують згідно з рецептом при 100%.

Правила розігріву

  1. Розігрівати дитяче харчування або готову страву потрібно в посуді, в якій будете їжу подавати до столу.
  2. Обов’язково накривайте розігріваючу їжу – фольгою, кришкою, перевернутою тарілкою або простим пергаментним папером.
  3. Їжа повинна знаходиться в рідині, щоб вона не висохла. Варене м’ясо поливають декількома ложками бульйону. Печеня і смажене м’ясо повинні бути в соусі. Рис і локшину збризкують невеликою кількістю води або лимонного соку. Запіканки змащують олією і одного разу перевертають під час розігріву.
  4. Велику кількість їжі потрібно кілька разів перемішувати.
  5. З готового дитячого харчування обов’язково зняти металеві кришки.
  6. Рідину можна розігрівати не більше, ніж в 4 однакових посудинах. Краще це робити на обертовому піддоні.

Якщо хочете, щоб ваша мікрохвильова піч ремонту не зажадала, дотримуйтесь ці правила. Так і техніка залишиться в цілості, і страви вийдуть смачними.

0 0 голосів
Article Rating
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Комментарий
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі