Правильний посуд для мікрохвильової печі

ВИБІР ПРАВИЛЬНОГО ПОСУДУ ДЛЯ МІКРОХВИЛЬОВОЇ ПЕЧІ

Правильний посуд для мікрохвильової печіНезважаючи на те, що у сучасних господинь на кухні з’явилося багато помічників, мікрохвильовка зайняла своє місце, і далеко не останнє. Мало того, завдяки розширенню функціональності цього агрегату його стали використовувати не тільки для розморожування або розігріву, як це було раніше. І тут важливо навчитися правильно користуватися СВЧ-піччю, щоб не довелося здійснювати ремонт мікрохвильових печей на дому. Цей побутовий агрегат не простий, він не походить ні на духовку, ні на мультиварку або пароварку. Щоб блюдо в мікрохвильовці вийшло смачним, потрібно розуміти її пристрій, і ремонт мікрохвильової печі (точніше необхідність в ньому) теж залежить від того, наскільки правильно проходить процес експлуатації.

Приготування їжі здійснюється шляхом впливу на продукти надчастотних випромінювань. Воно здатне проходити не через будь-які поверхні, тому необхідно користуватися особливим посудом, інакше ви ризикуєте не тільки дістати сирий або зіпсований обід, а й поламати СВЧ-піч.

ЯКОЮ ПОВИННИЙ БУТИ ПОСУД?

Матеріал. Забудьте назавжди про металевий, кришталевий, скляний посуд з металевими деталями або малюнками. Він повинен бути термостійким або вогнетривким. Чудово підходить прозорий скляний посуд, може бути також використаний фаянс, фарфор, глина або кераміка, спеціальний термопластик.

Про кожного з цих матеріалів потрібно пам’ятати:

  • скло для мікрохвильовки дуже крихке, тому в ньому краще тільки розморожувати або розігрівати, більше ніяких маніпуляцій з ним краще не проробляти;
  • в глиняному або керамічному посуді не повинно бути жодних подряпин чи пошкоджень, як зовні, так і зсередини – незважаючи на те, що його непрозора поверхня не пропускає всередину СВЧ, такий посуд добре розігрівається, за рахунок чого блюдо доводиться до готовності, обов’язково поверхня глини або кераміки повинна бути глазурованою, це оберігає від розтріскування;
  • фарфор і фаянс відрізняються дуже високою якістю, яке повністю компенсує високу ціну. Тут також важливо відсутність будь-яких вад і всередині, і зовні.

Форма. Цей аспект, як не дивно, теж має значення. Потрібно використовувати овальну або циліндричну посуду. Квадратна і прямокутна абсолютно не підходить. У кутах скупчується надлишкова ВСЧ-енергія, і це заважає рівномірному приготуванню їжі. Найсмачніший обід вийде в округлій посуді.

З огляду на ці фактори, ви уникнете багатьох помилок і навчитеся прекрасно готувати в СВЧ-печі. Якщо вас цікавить ремонт мікрохвильовки, вартість, зверніться в наш центр. У разі будь-якої неприємної несподіванки з технікою ми з радістю допоможемо.

0 0 голосів
Article Rating
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Комментарий
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі