Вибираємо мікрохвильову піч правильно

ВИБИРАЄМО МІКРОХВИЛЬОВУ ПІЧ.

Час не стоїть на місці. Ми робимо наше сучасне життя зручніше, швидко дізнаємося інформацію за допомогою інтернету, добираємося з одного місця в інше за лічений час, а не цілодобово і тижнями, навіть на розігрівання їжі ми витрачаємо хвилини і мінімум зусиль, а не години. В наш час немає, напевно, дому в якому мікрохвильова піч не присутня. Але як же нам вибрати мікрохвильову піч, щоб вона відповідала всім нашим параметрам? Нам варто прийти в будь-який магазин і вибрати будь-яку мікрохвильову піч, яка нам сподобається по дизайну, адже здається, що вони однакові в функціях. Але навіщо нам купувати будь-яку – якщо нас має в ній все влаштовувати: управління (когось влаштовують кнопки, а інших – механіка), обсяг (навіщо нам здорова свч, яка буде довго грітися на сім’ю з 3-х чоловік), потужність, надійність (щоб нам не довелося ремонтувати мікрохвильову піч через місяць після покупки) і т.д.

Визначаємося в першу чергу з об’ємом:

Визначившись з числом їдців в сім’ї, вибираємо обсяг, який може бути від 9 до 42 літрів. Для сім’ї з 2 чоловік підійдуть свч до 20л., Для звичайної сім’ї з 3-4 чоловік – 20-28л., А для сім’ї з більш ніж 4 людини інші обсяги.

Звичайно, в мікрохвильову піч обсягом 9 л. курка навряд чи поміститься цілком. Але є мікрохвильовки великих обсягів для приготування великих страв, та в кінцевому підсумку все залежить від особистих переваг.

Вибираємо розмір:

Наступним моментом, що залежить від обсягу мікрохвильовки – її розміри. Якщо Ваша кухня маленька, а ви дуже хочете свч-піч, то звертайте увагу на мікрохвильовки невеликих розмірів і навпаки є місце, а сім’я велика – купуйте велику свч-піч.

Для яких цілей нам потрібна мікрохвильова піч?

Якщо Ви купуєте свч-піч щоб розігрівати їжу і швидко розморожувати продукти, то досить печі з одним режимом – СВЧ. Це підійде тим, у кого гриль і конвекція присутні в плиті.

Хоча, є любителі страв, приготованих в мікрохвильовій печі, це займає менше часу і дуже до речі, якщо несподівано приходять гості, а у Вас готова вечеря.

Який гриль краще?

Готувати в свч-печі можна найрізноманітніші страви від супів до солодощів, курку-гриль, бутерброди-тости. Тим, хто вважає за краще зарум’янений стейк, запечене м’ясо з хрусткою скоринкою, курка-гриль та інше варто придивитися до мікрохвильовки з наявністю гриля.

Є два типи гриля:

  • Кварцовий. Його головною перевагою є швидкість (швидко гріє) і економічність (висока швидкість нагрівання лампи – економить електроенергію) в роботі. Має вигляд кварцової лампи, розташованої на верхній стінці мікрохвильової печі. Недоліком такого гриля є те, що їжа прожарюється тільки зверху. Він не займає місця в робочій камері, оскільки прихований в її стелі. Завдяки цьому і чистити мікрохвильову піч набагато легше.
  • Теновий. А ось він може міняти положення в залежності від форми продукту, переміщати і встановлювати вертикально цим підлаштовуючись під нього, добре і рівномірно нагрівати блюдо. Мікрохвильові печі з цим типом гриля дешевше кварцових. Цей гриль зазвичай розміщується зверху робочої камери печі. Можна купити мікрохвильовку, з функцією додаткового нижнього гриля.

Є моделі з системою подвійного гриля. Гриль розташовується знизу, а більш потужний нагрівач- зверху. Це дозволяє підсмажувати продукти з усіх боків.

Відзначимо, що функція гриля буде дуже корисна для тих, у кого немає хорошої духовки, всім же іншим вона може і не особливо знадобитися.

Що таке конвекція?

Крім мікрохвильового випромінювання і верхнього нагрівача гриля, пічка може мати ще й третє джерело тепла – конвекцію. Суть її в тому, що вентилятор ганяє гаряче повітря в камері печі, що б більш рівномірно просмажити м’ясо або пропекти пишне тісто. Так як, СВЧ-випромінювання, може не завжди впоратися з важкої білкової масою продукту.

Для тих, хто любить випічку, листкові тістечка і апетитно запечені м’ясо або птицю – придумали мікрохвильову піч з режимом конвекції. Вентилятор жене в мікрохвильовку нагріте повітря до певної температури, при цьому прогрівання стає максимально рівномірним і забезпечує хрустку рум’яну скоринку, можна випікати блюда у фользі або в металевому посуді (чого не можна робити при НВЧ-випромінюванні), готувати страви на парі, овочі у власному соку або сушити зелень.

Зазвичай мікрохвильовий режим поєднується з режимом конвекції, це прискорює приготування їжі і зберігає її смак, вигляд і все краще, включаючи вітаміни. Режим конвекції більш ефективний і гнучкий, ніж гриль.

Вибираємо управління:

Існують 3 типи управлінь: механічне, сенсорне (кнопкове) і тактовое (тактильне).

  • Механічне – просте, дешеве і надійне. Ви двома ручками обертає і задаєте необхідну потужність, випромінювання і час. З цим режимом ви найбільш захищені від ремонту мікрохвильової печі.
  • Електронне (кнопкове) – складніше, дорожче і цікавіше, і до того ж дає можливість програмувати процес приготування. Залежно від панелі управленія буває з електронним або кнопковим, а може бути з сенсорним управлінням, різниця в тому, які використовуються датчики. Висвічують час початку і завершення приготування їжі. В сучасних дорогих моделях мікрохвильових печей можна зустріти функцію, де запам’ятовуються рецепти страв, які були приготовлені Вами (запам’ятовуються кілька видів рецептів), також є функція, де ви можете задати питання мікрохвильовці і почути відповідь. Але вибираючи цей тип управління, ви більш схильні до ризику ремонту мікрохвильової печі.
  • Тактове (Тактильне) – виконано у вигляді ручки, при повороті якої ви встановлюєте час на електронному циферблаті.

Вибираємо матеріал внутрішнього покриття камери:

Найчастіше можна зустріти внутрішнє покриття свч-печей з емалі і акрилу. Ці печі не дорогі, міцні, легкі в чистоті, досить протерти стінки камери і вони будуть чисті.

Досить дешеві моделі для внутрішнього покриття з використанням фарби. Вона добре тримається, якщо не готувати страви, що вимагають високих температур і занадто довгого часу приготування.

Більш поширеними стають печі з покриття – кераміки. Вона дуже міцна, її важко подряпати, і вона така гладка, що її легко чистити, так як частинки жиру і інші забруднення насилу утримуються на цій гладкій поверхні. Керамічне покриття досить крихке, але пошкодити його досить складно.

Покриття з нержавійки є міцним, красивим, витримує будь-яку температуру в режимі гриля і конвекції. Догляд такого покриття і підтримка його чистого блиску кілька складна.

Важливим внутрішнім покриттям камери є його матеріал, від нього залежить не тільки ціна на мікрохвильовку, але і термін служби, і простота догляду за нею. Адже як будь-яка річ – мікрохвильова піч вимагає дбайливого догляду, як і вся побутова техніка. І якщо ви не будете дотримуватися правил експлуатації, то неминуче будете звертатися в сервісний центр по ремонту побутової техніки.

Вдалої Вам покупки!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Комментарий
Inline Feedbacks
View all comments