Догляд за електроплитою

ЯК ДОГЛЯДАТИ ЗА ЕЛЕКТРОПЛИТАМИ?

Електричні плити за багатьма показниками набагато безпечніші і економічніші ніж газові. По-перше, відсутня ймовірність отруєння газом, виключається можливість вибухів, пов’язаних з витоком газу. По-друге, відсутнє відкрите полум’я, це дозволяє не тільки уникнути пожежі та спалювання кисню в повітрі, але і не дозволить оточуючим вдихати продукти неповного згоряння газу. Плюс до всього, на посуді не буде плям кіптяви.

Як і вся інша побутова техніка, електроплитка потребує дбайливого і правильного догляду. Розглянемо кілька найголовніших правил, яких варто дотримуватися. Щоб уникнути зайвого енергоспоживання, варто використовувати посуд з плоским рівним дном, по діаметру щоб відповідав розміру конфорки або ж трохи більше. Справа не тільки в економії, при постійному використанні посуду з опуклим дном конфорки перегріваються і перегорають.

Нагрівальні елементи остигають не так швидко, тому до кінця готування потрібно переключитися на середню і мінімальну потужність, залишкової температури конфорок буде досить, щоб довести страву до готовності.

Ні в якому разі не ставте на гарячу поверхню посуд з холодною водою, або, ще гірше, не намагайтеся остудити розпечену конфорку, бризками на неї водою. Це в кінцевому підсумку може призвести до тріщин в нагрівальному елементі, так як відбувається різкий перепад температур. Чистити прилад потрібно при вимкненому стані, годину-дві після використання, в залежності від того, як швидко охолоне прилад до кімнатної температури.

Поверхню електроплити протирають за допомогою спеціальних засобів або спеціальним мильним розчином. На 1 літр води додайте 10-20 грам соди і мила, перемішайте, за допомогою ганчірочки нанесіть на склокераміку, почекайте 10-15 хвилин, потім сполосніть чистою водою і витріть насухо. Такий спосіб не зашкодить навіть внутрішнім емальованим деталям.

Якщо ж ви щасливий володар склокерамічного агрегату, то бруд слід видаляти відразу ж за допомогою скребка (але тільки не ножа!). Не можна при цьому використовувати абразивні чистячі засоби. Непогано впорається з засохлими плямами рідина для миття скла.

При використанні духовки намагайтеся заповнювати її повністю, тобто готуйте кілька страв одночасно. Для чищення духовки можна поставити піддон з водою і залишити нагріватися до високої температури. Пар допоможе «відмочити» засохлі плями і вам залишиться лише протерти поверхню вологою ганчіркою.

0 0 голосів
Article Rating
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Комментарий
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі