Правильна експлуатація мікрохвильових печей

ПРАВИЛЬНА ЕКСПЛУАТАЦІЯ МІКРОХВИЛЬОВИХ ПЕЧЕЙ

Мікрохвильові печі щодо інших видів техніки є досить простими пристроями, однак і вони схильні до поломок, особливо якщо неправильно експлуатуються. Існують недорогі СВЧ печі, навіть з механічним управлінням. У разі виникнення несправностей з таким агрегатом не дуже шкода розлучитися. І часто простіше купити новий, кращий за функціональністю, ніж витрачати гроші налагодження. Ремонт мікрохвильових СВЧ печей може бути як не дорогим, так і витратним, в залежності від ступеня складності поломки. Однак кожна копійка має свою ціну в господарстві, тому раціональніше неробочу дешеву техніку замінити на нову, ніж ремонтувати.

Варто також відзначити, що існують і дорогі моделі мікрохвильових печей. Вони є справжніми помічниками кухаря. Володіють величезною кількістю функцій і здатні приготувати будь-яку страву, аж до варення. Природно, коштує така техніка недешево, і викинути її в разі поломки рука не підніметься. У такій ситуації здатний допомогти тільки майстер по ремонту мікрохвильових печей. Відразу обмовимося, що самостійно лагодити побутову техніку ні в якому разі не можна. Це небезпечно для вашого здоров’я і життя, оскільки навіть з відключеною від мережі знаходяться елементи, що знаходяться під високою напругою. Це загрожує і для самого приладу. Ви можете зіпсувати його остаточно, так що піч взагалі не підлягатиме ремонту. Необхідно, як тільки ви помітили «дивацтва в поведінці» техніки, звертатися в сервісний центр. Мікрохвильова піч ремонт на дому вашими руками може не пережити, а майстра «послухається» і знову буде радувати вас апетитними стравами.

Щоб не допустити поломки головної помічниці на кухні, необхідно дотримуватися простих правил експлуатації. Коли ми тільки купуємо техніку, то ставимося до неї бережно, боячись зашкодити, але з часом звикаємо до приладу і забуваємо про елементарні принципи роботи з нею. Вам необхідно запам’ятати наступне:

  1. включати «вхолосту» мікрохвильовку не можна, це для неї вкрай небезпечно;
  2. порція для приготування (підігріву), поставлена ​​в СВЧ піч, повинна важити не менше 100 грам;
  3. не можна використовувати металеві або з металізованими елементами тарілки, найкраще підходить чисто білий скляний посуд;
  4. ретельно мийте мікрохвильовку після кожного використання, всередині печі не повинен накопичуватися жир і інші залишки їжі, вам буде набагато легше, якщо під час приготування (розігріву) накривати посуд спеціальною кришкою, а також для запобігання розбризкування соків продуктів;
  5. не дозволяйте дітям користуватися мікрохвильовою піччю, займайтеся цим самостійно.

Виконання цих правил позбавить вас від багатьох серйозних проблем. Дбайливе ставлення до техніки продовжить її термін служби в кілька разів. Відомі випадки, коли у акуратних господарів мікрохвильовка пропрацювала понад два десятки років.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Комментарий
Inline Feedbacks
View all comments