ЯК МИТИ ПОВЕРХНІ КУХОННЕ ОБЛАДНАННЯ З НЕРЖАВІЙКИ?
Нержавіюча сталь – один з найпопулярніших сучасних матеріалів. Установка духової шафи, кухонних витяжок, газової плити з нержавійки – межа мрій багатьох господинь. Коли такі помічники з’являються на кухні, це велика радість. Міцні, довговічні і блискучі поверхні стають гордістю господині. Однак якщо за нержавійкою правильно і своєчасно не доглядати, то вона покриється плямами, втратить свій блиск і привабливість.
Витяжка
Отже, почнемо з витяжки. Перш за все, необхідно відключити прилад від мережі і вийняти всі фільтри, на яких збирається жир і бруд. Не дивлячись на те, що за інструкцією їх можна мити в посудомийній машині, краще зробити це руками. Необхідно опустити фільтри в воду з додаванням невеликої кількості миючого засобу і відмочити їх. В цей час помийте всі доступні деталі корпуса зсередини і зовні гарячою водою з миючим розчином або засобом для миття вікон. Розм’якшіть присохлий бруд вологими ганчірками, а потім акуратно м’якою губкою зніміть його.
Пластмасові поверхні і кнопки ні в якому разі не мийте чистячими речовинами для нержавійки або спиртом, щоб вони не втратили блиск. Для цього прекрасно підійде мильна вода.
Ковпак витяжки миємо засобом для нержавійки в тому напрямку, в якому здійснювалося полірування. Прибираємо залишки вологою ганчіркою і протираємо після цього сухою. Мити витяжку потрібно приблизно раз в тиждень.
Плита
Підключення духової шафи з варильною поверхнею з нержавіючої сталі – явище досить часте, оскільки матеріал популярний. Догляд за такими плитами має свої особливості. Перш за все, хочемо зазначити, що варильну поверхню рекомендується мити раз в день, а духовку – раз на місяць.
Отже, приступимо. Спочатку знімемо знімні деталі (решітки, листи, грилі, піддони і т.д.). Замочимо їх в мильній воді в раковині. Поки вони відмокають, помиємо плиту. Після обробки за допомогою спеціальних засобів почекайте, поки вони зроблять жир м’яким і податливим. Потім все легко миється м’якою губкою і гарячою водою.
Ні в якому разі для догляду за нержавійкою не користуйтеся твердими (абразивними) губками, засобами, що містять соду, пісок, хлориди або кислоти. Вони подряпають поверхню і зроблять її матовою.
Якщо в духовці готуєте страви з використанням лимонів, ревеню, слив, відразу ж після закінчення приготування мийте духову шафу. Кислотні випаровування залишають плями на поверхні.
Не знаєте, як підключити або полагодити кухонну техніку? Звертайтеся в сервісний центр «МайстерОК». Ми пропонуємо установку духових шаф, ремонт газових плит, ремонт мікрохвильовок в Києві за найвигіднішими цінами.